Czy zna ktoś sposób na szybkie pozbycie się zakwasów? Po wizycie na siłowni nie mogę się ruszać... Czy można zaraz następnego dnia ćwiczyć jeśli wciąż wszystko boli, czy może lepiej zaczekać aż będę w pełni sprawna?
Zakwasy
(13 wiadomości) (8 głosów) Wyświetleń: 59-
Dodane 1 rok temu #
-
Prędzej czy później i tak będziesz musiała zrobić sobie przerwę. Długo zastane mięśnie będą boleć Cię jeszcze podczas kilku/kilkunastu dni po pierwszym treningu. Potem organizm się przyzwyczai. Sama oceń na ile się czujesz i jeśli zakwasy są zbyt duże, to odpuść. Jednocześnie pamiętaj, aby nie robić przerw w treningach niż dwa, góra trzy dni.
Dodane 1 rok temu # -
Stosuj maść na zakwasy. Nieduży wydatek, a działa i robi różnicę.
Dodane 1 rok temu # -
Może ten filmik was zaciekawi
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zqzdriqgKfk?fs=1&hl=pl_PL&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zqzdriqgKfk?fs=1&hl=pl_PL&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Dodane 1 rok temu # -
Witam, moje dziecko twierdzi, że ma zakwasy na nogach, ale kompletnie nie wiem po czym? Wczoraj jedynym jego wysiłkiem był bieg do autobusu :P Ma ktoś j
Dodane 1 rok temu # -
A w jakim jest wieku?
Dodane 1 rok temu # -
8 lat
Dodane 1 rok temu # -
No jeśli ma bardzo mało ruchu na co dzień, to możliwe, że taki bieg może spowodować zakwasy...
Dodane 1 rok temu # -
Raczej nie. Synek co prawda nie uprawia żadnego sportu, ale raczej ma sporo ruchu.
Dodane 1 rok temu # -
A jesteś pewna, że to zakwasy? Zakładam, że 8 letnie dziecko nie powiedziało Ci: "Mamo, mam zakwasy" :P
Dodane 1 rok temu # -
No nie, ale problem przy łydką przy napinaniu mięśni, czy powyżej kolan przy wchodzeniu po schodach kojarzy mi się z zakwasami.
Dodane 1 rok temu # -
Po mojemu zakwasy jak nic ;)
Dodane 1 rok temu # -
Chyba tak, zwłaszcza, że po 2 dniach przeszło.
Dodane 1 rok temu # -
A znacie może jakiś sposób na zapobieganie zakwasom? Przez dłuższy czas nie ćwiczyłam, a teraz na studiach będę miała wf. W związku z tym obawiam się, że po tym zajęciach nie będę mogła się ruszać przez tydzień. Może jest jakaś metoda żeby temu zapobiec?
Dodane 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz zalogować się aby pisać wiadomości.